sobota 6. července 2013

U moře

V úterý 25. 6. před 10h vyrážíme na týden na  dovolenou.

Děda Zdenda nás veze na letiště. Martin zůstává doma. Jedeme já s holkama a babička Zuzana.
Po 14h odlétáme, cesta trvá 2h, ale v Bulharsku  je o hodinu více, takže přilétáme 15,3 místního času. Ještě busem k hotelu - komplex Varna, hotel Rubín, páté patro, výhled na moře!
A all inclusive. Takže se ubytujem, podíváme na moře a hned na večeři. Švédské stoly, velký výběr, ovoce, zelenina, sladkosti.... (o kvalitě by se dalo diskutovat, ale jde to).

Až do soboty nádherné počasí. Vedro, slunečno. Takže celé dny trávíme u moře nebo u bazénu, kde jsou holky nadšené. Maruška tam jezdí na malé skluzavce a hraje si se stejně starým Šimonem, kterého zde potkala. Alenka se mne drží a zkoušíme plavat. U moře stojí a jde jen tam kde jí to je po pás. Dál si netroufne. Voda je teplá, v bazénu víc, ale i moře docela jde. Třetí den koupíme kyblíček a bábovičky.
Je nádherné vidět děti nadšené. Radují se a užívají si vše, co pobyt nabízí (vč.zmrzliny zdarma).
Po obědě si jdeme vždy odpočinout na pokoj, Alenka spí (většinou 2h), já s Maruškou si zalezu do postele a čteme si (já někdy na půl hodky také usnu, to mě vystřídá babi a luští a kreslí a čte si s Maru). Největší horka tedy přečkáme v příjemné teplotě na hotelu a kol 15h zas ven - na zmrzku, k vodě, na procházku. Po večeři na hřiště - skluzavky. Následuje dětská diskotéka (Alenka se snaží napodobovat cvičitelku a tančit, Maru spíš jen kouká). A pak hezky vykoupat a spát. Alenka usíná kol 21h, Maruška o hodinu později.

V neděli a pondělí dopoledne velký liják. Prší asi do 12h, pak je příjemně. Ne vedro. Ale ani ne na koupání. Takže holky si staví hrady na pláži a já si u nich čtu knihu. Babi na baru nebo na lehátku, které i se slunečníkem, patří hotelu a jsou pro nás zdarma.

V úterý vstáváme dříve než obvykle (což je po 8h) a už v 8,3 jsme na snídani - v 9,4 odjezd.
Po 12h odlétáme z letiště Varna.
Za 2h Praha. Alenka v letadle hodinku spí.
Děda Zdenda tu už na nás čeká. V 15h místního času (v Brandýse je o hodinu méně než v Bulharsku) už doma.
Martin přijde z práce v 16,3 - holky se na něho hned s radostí vrhnou!
Za chvíli se podíváme na fotky a povídáme jak jsme si to užily.
Užily. Bylo to prima!

 na letišti Praha
 u moře
 na procházce
 u moře
na večeři





Žádné komentáře: