středa 3. července 2013

Páté narozeniny

Marušce bylo 20. června už 5 let! Tento den připadl letos na čtvrtek, tak jsem navrhla, že koupíme spolu bonbonky, které vezme do školky. Odmítla. Nechtěla, aby to někdo věděl. OK, souhlasila jsem. Jenže druhý den, v pátek ráno, si to rozmyslela. Vzala jsem teda sáček gumových bonbónů a ona je vzala do školky. Však to byl také její poslední den ve školce v tomto školním roce. Protože má maminku, která nechodí do práce, nemůže chodit do školky i o prázdninách (brandýské školky se střídají). A příští týden v úterý odlétáme na dovolenou.
Takže první malou oslavu měla v pátek 21.6. ve školce - děti jí zazpívaly: Maruška má narozeniny, my máme přání jediný...... a dostala od pani učitelky malý dárečer (omalovánky).

Velká oslava však byla v sobotu 22. června od 15h u nás na zahradě na Vrábí.
Počasí naštěstí vydrželo slunečné, pršet začalo až večer.
Takže celé odpoledne trávíme venku.
Přijel děda Vráťa s Danou, babička a děda z Boleslavi, Zdenda s rodinou a Pavel s Janou a jejich 2 holčičkama a Sommerovi. Pak se stavila i Pavla.
To bylo dárků - šaty, bonbóny, kreslení....... Od babi Zuzany dort, lehátko a látková houpačka.
Dostala toho snad víc než na vánoce.
Martin celou dobu stojí u grilu a  dává nám maso, brambory, celer, lilek, cuketu, žampiony, celer a hermelín. Sám neposedí, v klidu se nenají. Stoly plné sýrů, brambůrků, jednohubek, salámů, zeleniny, jahod a od mamky (koupený) malinový dort a od Dany jahodová bublanina.
Kol 20h hosté začínají odcházet.
Až kol 22h, kdy Alenka spí, Martin začíná vyprávět historky z výletu a pustí krásný ohňostroj.
Myslím, že se dnešní den vydařil.





Žádné komentáře: