čtvrtek 4. září 2014

ŠKOLA

1. září - pondělí
1. školní den Marušky
Brandýs n.Labem, ZŠ Palachova

V neděli večer si jdu s holkama lehnout dolu, připravím oblečení na ráno (pro sebe a pro Marušku),  Alenka odejde pak za M.nahoru a spi tam. Já počítám s tím, že má M. nastaveného budíka jako do práce. Má totiž volno, abychom mohli všichni vyprovodit Marušku v její velký den. Už večer je nedočkavá, moc se do školy těší. Kolem 4h se probudí a nemůže usnout. Po hodině zabere.
Ráno se probudím - je 7, 15. Vzbudím Maru a běžím nahoru vzbudit M.a Alu. Martinovi není dobře. Alence se nechce vstávat: "néé, ještě hají". Vysvětluju jí, že musíme do školy. "Nééé, nechci do školy" :) Ale nakonec vše (trošku hekticky) zvládneme, akorát že bez snídaně a nestíháme jít pěšky. M.řídí - mě a Maru vysadí blízko školy a sám s Alenkou jede zaparkovat a pak za námi přijde. Před školou spousta dětí. Potkáváme známe ze školky.





 8,00 přivítání všech ředitelem školy, představení učitelů 1.tříd a proslov místostarosti
8,15-9h děti i s rodiči (a sourozenci) do tříd . Sympatická paní učitelka vysvětlí co a jak, přivítá děti a rodičům řekne vše podstatné (děti zatím mají nakreslit obrázek, voskovky ted dostaly).
Ve třídě je 27 dětí (14dívek a 13chlapců), 3 z toho vietnamské
Každý den budou mít 4 vyučovací hodiny.
Tento týden: pondělí jen hodina, út+stř do 9,45, čtv+pá do 11h.
Příští týden: do 11,45 pak oběd popř. družina (Maru ne, neb já jsem na RD)



Do cukrárny. Čaj a chlebíčky, já kapučíno, děti pak zmrzlina.
Pěšky k autu, M.do lékárny, vysadíme ho doma a jedem k dědovi Zdendovi říct co a jak (babi Zuzana je v lázních). Nejdřív jsme byly domluveni na zítřek, ale M. si chce jít lehnout a mít klid. V Bol. kol 11h. Holky se hned dohadují, přetahují, křičí. 11, 30 dávám Alenku spát. Usíná ihned. 12h odjíždím.
17h přijíždím a jedem domů.


Počasí: chladno, ráno 13stupnů, přeháňky, zataženo. Takže žádné šaty pro Marušku.


Žádné komentáře: